top of page

Lagun Baai: de mooiste baai van Curaçao

De mooiste baai van Curaçao, wordt de Lagun Baai wel genoemd. En terecht. De Lagun Baai heeft een mooi breed zandstrand dat geleidelijk afloopt in het water. 

 

Bij de monding van de baai is het water pas 4 meter diep. Het is helder, rustig water, uitstekend geschikt om te zwemmen of te snorkelen.  In de baai en vooral langs de rotswanden wemelt het van de mooiste vissen. Ook zeeschildpadden kunt u hier regelmatig aantreffen. Omdat het water zo helder is kunt u ze goed zien. De Lagun Baai is een bekend vertrekpunt voor duikers. Wilt u leren duiken of het zo maar eens proberen? Bij de Lagun Baai bevinden zich twee PADI-duikscholen. Ook de locale bevolking maakt graag gebruik van de baai; zo wordt er regelmatig zwemles voor schoolkinderen gegeven. Dagelijks kunt u de vissers zien uitvaren. De vis is vers te koop, rechtstreeks bij de vissers.

Lagun

Lagun is een rustig vissersdorpje op ongeveer 30 kilometer van Willemstad (ca. 25 minuten rijden vanaf vliegveld Hato). Het ligt aan de Lagun Baai en de Caraibische Zee. 

Lagun is een authentiek dorp, gericht op de directe levensbehoeften van de plaatselijke bevolking. U vindt er rust, natuur en een relaxte sfeer.  
In Lagun vindt u Toko Konoshi, op 3 minuten lopen van het Resort voor alle dagelijkse boodschappen. In Lagun zit ook een klein Chinees restaurant, gericht op het 'afhalen' van gerechten. 

Aan de Lagun Baai vindt u cafetaria en restaurant Discover Diving. Aan de baai (naast het Resort) ook de bar en het restaurant van Bahia Inn. Bahia Inn heeft ook een dive shop waar u alles kunt kopen voor snorkelen en duiken en afspraken kunt maken voor duiklessen of een begeleide duik. m

In de omgeving zijn er diverse goede restaurants. Bijvoorbeeld op Westpunt, op de weg tussen Westpunt en Barber en op de weg tussen Lagun en Grote Berg. 

Voor andere boodschappen kunt u ook terecht in het plaatsje Barber, op ongeveer 10 minuten rijden. 
Uitgaansgelegenheden vindt u in Willemstad.

bottom of page