top of page

Christoffelpark

Vlakbij Lagun ligt het Christoffelpark. Het is het grootste natuurpark van Curacao (2300 hectare). Het park bestaat uit 3 voormalige plantages (Plantage Savonet, Plantage Zorgvlied en Plantage Zevenbergen) en het heuvellandschap Jeremi.


U vindt er verschillende zeldzame dieren waaronder het zeldzame Curacaose witstaarthert (nog slechts ca 250 dieren), orchideeen (Lady of the Night) en verschillende soorten vogels waaronder de de gele oriole, de kerkuil, de Warawara en de witstaartbuizerd.

Naast natuur biedt het park ook veel aan cultuur. Het Savonet plantagecomplex omvat niet alleen een prachtig landhuis, maar ook veel bijgebouwen en structuren die allemaal een eigen functie hadden in het plantageverleden. 

Het park is op verschillende manieren te bezichtigen, zowel per auto als wandelend. Naast de verharde autowegen zijn er maar liefst 8 verschillende wandelroutes varierend van de kortste en makkelijkste, ook geschikt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn, tot de absolute die-hard wandeling naar de top van de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland.

 

Meer informatie:  www.christoffelpark.org

bottom of page